Bedrijfszorgplan

Bedrijfszorgplan

Optimaal presteren in je werk kun je alleen als je lichamelijk in staat bent je werk goed te verrichten én gelukkig bent. Het spreekt vanzelf dat werkgevers gebaat zijn bij gelukkige en gezonde werknemers.

Bedrijfszorgplan op maat

Advies & BewegingsCentrum Maassen te Boxmeer biedt werkgevers, arbodiensten en verzekeringsmaatschappijen een “op-maat” interventieprogramma voor (dreigend) arbeidsverzuim, welke veroorzaakt wordt door klachten aan het houdings-en bewegingsapparaat. ABC Maassen maakt deel uit van een aantal netwerken van trainingscentra die zich richten op preventieve trainingen en reïntegratie-trainingen in het kader van beheer van ziekteverzuim van werknemers met een klacht aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Team van trainers en netwerk
Het centrum heeft een team van gespecialiseerde trainers die ervaring opgedaan hebben met revalidatie en gedragsmatige trainingen. Daarnaast is ABC Maassen, uiteraard verbonden met Praktijk voor Fysiotherapie Maassen, ook gekoppeld aan een netwerk van centra welke fysiotherapie, manuele therapie en sportfysiotherapie en fysieke training kunnen leveren.

Meer over therapieOns team

Samenwerking en werkplekonderzoek

Samenwerking…
Bij re-integratie van werknemers in het werkveld wordt in samenwerking met de arbeidsfysiotherapeut de strategie bepaald volgens vastgestelde protocollen.

Training en werkplekonderzoek (wpo)…
Naast training van de fysieke belastbaarheid richten onze arbeidsfysiotherapeuten zich op het voorkomen, c.q. verminderen van aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat door werkplekonderzoek en gerichte werkplekinstructies.

Multidisciplinair indien nodig…OCTO coaching en reïntegratie
Bij multidisciplinaire reïntegratieprogramma’s wordt samengewerkt met psychologen
in eigen huis en binnen het netwerk. De uitvoering van de verschillende programma’s vindt uiteraard plaats in goede samenspraak met de betrokken bedrijfsartsen en/of medisch adviseurs.

WerplekadviesContact