Kidsgym Actief

Kids Gym Actief

Inleiding

Steeds vaker wordt er overgewicht geconstateerd bij kinderen. Ook de gevolgen van overgewicht worden meer en meer duidelijk, zoals suikerziekte op jonge leeftijd. Doordat botten en spieren te veel belast worden kan er vroegtijdig slijtage van gewrichten ontstaan.
Voor veel kinderen is een te hoog lichaamsgewicht niet leuk. Zij worden vaker gepest en bewegen gaat minder gemakkelijk, waardoor een aansluiting bij een sportclub moeilijker is. Zowel op fysiek, mentaal als op sociaal gebied ondervinden kinderen hinder van overgewicht

Om het probleem van overgewicht aan te pakken hebben fysiotherapeuten van Physiolline en de dietisten van Stichting Thuiszorg, Voeding en Dieet het programma Kids Gym Actief opgezet. Een effectieve combinatie van bewegen en verbeteren van eetgewoonten.

Met Kids Gym Actief ervaren kinderen in een veilige omgeving en op een speelse manier, dat actief bezig zijn leuk is. Ouders wordt een helpende hand geboden om de kinderen op een spontane manier bewust te maken hoe leuk bewegen en gezond eten kan zijn.

Contact opnemen

Doelgroep

Kids Gym Actief is een programma voor kinderen met een (dreigend) overgewicht. Er is een speciaal programm gericht op kinderen van 4 t/m 7 jaar en een programma gericht op kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ouders worden bij de bijeenkomsten betrokken.

Programma

Multidisciplinaire begeleiding van 3 maanden door een dietiste, fysiotherapeut en opvoedkundinge
Bij de start van Kids Gym Actief wordt er een intake door de dietiste en fysiotherapeut afgenomen, om:

  •   het lichaamsgewicht te bepalen
  •   de conditie te meten
  •   het eetpatroon door te nemen
  •  een stappenplan te maken

Onder begeleiding van de fysiotherapeut worden er 12 gevarieerde beweeglessen gevolgd. Er worden themabijeenkomsten gegeven voor de kinderen en voor hun ouders onder begeleiding van de dietiste en opvoedkundige.
Na afsluiting van het programma zijn er controle-momenten door fysiotherapeut en dietist gedurende 1,5 jaar.

“Spelender-wijs”meer bewegen en gezond eten
Bel of mail ons voor een afspraak!