Sportadvies

Nauwe samenwerking met Sportartsen

Advies en BewegingsCentrum Maassen werkt samen met sportartsen van  SMA Vitaal Venray en het SportMedisch Centrum van de St.Maartenskliniek in Nijmegen.
De sportarts beschikt over kennis van en ervaring met alle relevante vakgebieden en sporttakken, toegang tot diverse geavanceerde onderzoeksfaciliteiten en een uitgebreid netwerk van deskundigen. Problemen waarmee u bij het SMA-Vitaal terecht kunt zijn onder andere sportblessures, klachten tijdens inspanning, vragen met betrekking tot prestatieverbetering, advisering en begeleiding bij sportrevalidatie, sportvoeding en de vraag hoe blessures kunnen worden vermeden of beperkt. Ook verricht SMA-Vitaal sportkeuringen en sportmedische onderzoeken (BSMO of GSMO).

Vaak kan de sportarts u zelf behandelen of adviseren over bijvoorbeeld aanpassingen in materiaal of trainingsschema’s. Het kan echter ook zo zijn dat u wordt doorverwezen naar een andere arts (bijvoorbeeld een orthopedisch chirurg) of een (sport) fysiotherapeut.

De meeste verzekeraars vergoeden de kosten voor een beperkt aantal consulten en preventieve onderzoeken van de sportarts vanuit het aanvullend pakket. Een up-to-date overzicht van vergoedingen kunt u vinden op www.sportzorg.nl.

Sportfysiotherapie

Iedereen die een sport beoefent of van plan is dit te gaan doen, kan bij de sportfysiotherapeuten van Advies & BewegingsCentrum Maassen terecht. Ter behandeling van een blessure, maar zeker ook ter voorkoming van blessures. Onze sportfysiotherapeuten geven namelijk ook voorlichting en advies.
Meer informatie over sportfysiotherapie (LINK FYSIO)

Sporters met voetklachten

Het is algemeen bekend dat een kleine afwijking in de stand van de voet of het afwikkelpatroon een serieuze blessure kan veroorzaken of onderhouden.
Onze (sport)fysiotherapeuten analyseren de stand van uw voeten en uw afwikkelpatroon. Aan de hand daarvan kunnen zij zien of uw voetenstand of afwikkelpatroon een klacht kan veroorzaken of onderhouden. Blijkt dit het geval te zijn, dan legt uw fysiotherapeut u uit hoe u dit, middels de juiste ondersteuning in de vorm van een schoen- en/of steunzool, kunt verhelpen.
Meer informatie over fysiotherapie bij voetklachten.

Meer informatie