Hooikoorts

HATSJIE! De lente is begonnen… Vraag uw fysio om hulp!

Terwijl anderen genieten van het voorjaar, krijgen mensen met hooikoorts last van tranenede ogen en een loopneus.

Sinds enkele jaren wordt elastische tape gebruikt om de lichamelijke reacties bij hooikoorts te verminderen. Ook binnen onze praktijk zien we goede resultaten hiervan.

Contact opnemen

Hoe werkt het?

De rekbare tape wordt op uw rug geplakt en in sommige gevallen ook aan de voorzijde van uw schouders. U voelt het hier in het begin nog wel zitten, maar dit gevoel wordt snel minder.

De werking is gebaseerd op de segmentale samenhang binnen het zenuwstelsel. Dit wil zeggen dat de huidgebieden op de rug een samenhang hebben met de longen en luchtwegen. Door de tape hierop te plakken kan de irritatie van de longen en luchtwegen, die bij hooikoorts optreedt, verminderd worden.

Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden. Sommige hooikoorts patiënten geven aan het gehele seizoen klachtenvrij te zijn gebleven nadat zij éénmalig werden getapet aan het begin van hun allergieseizoen.

Kosten en vergoeding

Het tapen tegen hooikoortsklachten kan als fysiotherapeutische behandeling worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Indien u over een aanvullende zorgverzekering beschikt worden deze kosten vergoed. De kosten voor de tape worden helaas niet door de verzekeraar vergoed, dit komt op een bedrag van 2 tot 4 euro per keer.

Neem gerust contact met ons op voor het beantwoorden van uw vragen of het inplannen van een afspraak op telefoonnummer 0485-575782.

Contact opnemen