Voetklachten

Voet- en loopanalyse bij voetklachten

Het is algemeen bekend dat een kleine afwijking in de stand van de voet of het afwikkelpatroon een serieuze blessure kan veroorzaken of onderhouden.

De (sport)fysiotherapeuten van Maassen analyseren de stand van uw voeten en uw afwikkelpatroon. Aan de hand daarvan kunnen zij zien of uw voetenstand of afwikkelpatroon een klacht kan veroorzaken of onderhouden. Blijkt dit het geval te zijn, dan legt uw fysiotherapeut u uit hoe u dit, middels de juiste ondersteuning in de vorm van een schoen- en/of steunzool, kunt verhelpen.

Contact opnemen

Werkwijze

De intake door een sportfysiotherapeut bestaat uit een vraaggesprek om de hulpvraag te verhelderen. Gevolgd door een inspectie van de huidige schoenen op gebruikssporen en een fysiotherapeutisch onderzoek. Hierna wordt een digitale dynamische voetmeting gemaakt in combinatie met een ganganalyse die op video wordt opgenomen. Met deze onderzoeken krijgt de fysiotherapeut een duidelijk beeld van uw voetenstand en afwikkelpatroon.

Uit de conclusies komt een gericht advies dat met u wordt besproken. Een mogelijk advies kan zijn gebruik te maken van steunzolen eventueel in combinatie met fysiotherapeutische behandeling. Individuele steunzolen worden volledig naar uw wens op professionele wijze vervaardigd door een orthopedisch schoentechnicus van Digilay.

Kosten

De intake wordt beschouwd als een fysiotherapeutische behandeling met de volgende kosten: screening € 15,- en intake na screening € 30,-. Deze kosten worden door uw zorgverzekeraar vergoed, indien u zich aanvullend verzekerd hebt voor fysiotherapie.

De prijs van een paar individuele zolen bedraagt € 145,- inclusief BTW. Veelal worden deze kosten voor een groot deel gedekt door uw zorgverzekeraar.

Contact opnemen