De allerbeste wensen voor 2018 !

Aan het eind van het jaar en onder de kerstboom zit iedereen weer eens te mijmeren over het afgelopen jaar. Zo ook wij: wat is er allemaal gebeurd bij ABCMaassen?

Even terugblikken, een greep uit 2017:

Het team van ABCMaassen is uitgegroeid naar 21 fysiotherapeuten. en met dat team zijn bestaande activiteiten goed doorgezet en weer een aantal nieuwe dingen ondernomen. Om aan de zorgvraag te voldoen die ons steeds vaker uit Afferden bereikte, is per 1 oktober Fysiotherapie Afferden door ons geopend. Een gezellig drukke Open Dag werd gehouden ter feestelijke opening en nu wordt er volop gewerkt door 4 collega’s die elkaar afwisselen. Veel specialisaties kunnen ook daar gegeven worden.

Ook de multidisciplinaire samenwerking ging steeds verder: niet alleen binnen onze muren met de eerstelijns zorgverleners maar ook daarbuiten met totaal andere disciplines: het Smaakcentrum voor kinderen, opgezet door topkok Martien Bos wordt graag door ons ondersteund. En ABCmaassen is vaker te zien binnen bedrijven om de arbozorg en een gezonde duurzame leefstijl  te ondersteunen. Onze oncologische fysiotherapeuten zetten de Oncologie-Carrousel op: een multidisciplinaire intake voor mensen met oncologische problematiek: prettig en effectief voor degenen die het betreft. Samen met Pantein werd de valpreventie-training opgezet die binnenkort van start gaat.

Gezondheid wordt niet meer gezien als aan- of afwezigheid van ziekte maar veel meer als het vermogen van mensen om de regie te voeren over hun eigen leven al dan niet met fysieke of emotionele ongemakken. Deze kijk van arts-onderzoeker Machteld Huber op gezondheid , de Positieve Gezondheid, wordt door ons omarmd en in praktijk gebracht , zoals gezegd zowel binnen als buiten de praktijk.

En dan vooruit blikken:

De gezondheidzorg staat voor grote uitdagingen en de grootste is wellicht het (financieel) bereikbaar houden van de zorg voor iedereen in Nederland. Momenteel worden we helemaal overstelpt met reclames van de zorgverzekeringen. Wat me daarbij steeds verbaast is dat we steeds meer gestimuleerd worden alleen dat  te verzekeren wat we ook vrijwel zeker nodig hebben; hoe blijft het dan voor aanvullende(schade)verzekeringen mogelijk de “schade” ook  te vergoeden als iedereen ook vrijwel zeker schade gaat declareren?

Verzekeraars zoeken dan maatregelen bij ons fysiotherapeuten. Eén daarvan is dat wij niet meer dan een bepaald aantal behandelingen mogen declareren voor het behandelen van u en dat terwijl u zich juist uitgebreid verzekerd heeft omdat u graag een groot aantal behandelingen gedurende het jaar wenst. Volgens mij een oneigenlijke maatregel die  leidt tot oneigenlijke discussies.

In 2018 zullen wij ons meer en meer gaan bezighouden met preventie. Met testen en meten kunnen wij inzicht geven in de mate waarin u belastbaar bent. Dan weet u ook beter hoe u zichzelf in goede conditie kunt houden en dat leidt tot het voorkomen van overbelasting en blessures.

En door ons verder te blijven specialiseren, het beleid van de afgelopen jaren, kunnen wij effectief blijven behandelen, als het dan toch misgegaan is.

 

Namens het gehele team van ABCMaassen, wens ik u alle goeds voor 2018 !