Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut is specialist in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen en heeft alle kennis van ouderdomsziekten en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling. De geriatriefysiotherapeut verbetert uw lichamelijk functioneren en voorkomt verdere achteruitgang. Hierdoor blijft u zo zelfstandig mogelijk in uw dagelijkse handelingen. De geriatriefysiotherapeut houdt ouderen in beweging.

Doelgroep

Ouderen, mensen met een hoge (biologische) leeftijd en/of met een complexe gezondheidsproblematiek behoren tot de doelgroep. Bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, osteoporose of valproblemen met als gevolg een botbreuk. De geriatriefysiotherapeut kan uitkomst bieden aan 55+ers als door ziekte of ouder worden een goed functionerend lichaam soms niet meer vanzelfsprekend is.

Wanneer?

U kunt naar de geriatriefysiotherapeut als bewegen niet meer vanzelfsprekend is. Als u klachten ervaart doordat uw conditie achteruit gaat, uw kracht minder wordt en u wel eens last heeft van uw evenwicht bijvoorbeeld. Als lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden, huishoudelijk werk en het beoefenen van hobby’s moeilijker worden en de kans op vallen toeneemt.

Werkwijze

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken en u wordt onderzocht. Daarna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld, afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen. Daarnaast geeft de geriatriefysiotherapeut ook advies en voorlichting. Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners en de mantelzorger. De geriatriefysiotherapeut zal in overleg met u vervolgafspraken maken.

Waaruit bestaat de behandeling?

De behandeling is volledig afhankelijk van de uitslag van het onderzoek. De behandeling bestaat bijvoorbeeld uit loop-training, evenwichtsoefeningen, val-preventie, arm- en handtraining of oefenen van het opstaan uit bed of een stoel. Er wordt ook advies en voorlichting gegeven.

Zorgverzekering en vergoeding:

In sommige gevallen vraagt uw zorg-verzekering een verwijzing van een arts, maar meestal niet. Vraag het ons gerust!

Ook behandeling mogelijk aan huis en in de Weijerstaete

Als uw gezondheid het niet meer toelaat om naar onze praktijk te komen, of als de geriatriefysiotherapeut liever in een vertrouwde omgeving oefent is een behandeling aan huis altijd mogelijk. Indien u woont in de Symfonie of Celesta, of u woont in de buurt van de Weijerstaete dan kunnen wij u ook verwelkomen in een goed uitgeruste behandelruimte in de Centrale Ruimte van de Symfonie. Deze ruimte is alle ochtenden van de week geopend.

U kunt gerust eens binnenlopen voor vrijblijvend advies

T.: 0485-575782
E.: info@abcmaassen.nl