Boxmeer aan de wandel… Tips voor de avondvierdaagse.

Wandelaars kunnen binnenkort hun hart ophalen: 13 t/m/ 17 juni vindt wederom de Avondvierdaagse in Boxmeer plaats. Wellicht bent u bezig met de voorbereiding hiervoor. Maar wat te doen als u last heeft van blessures of kleine ongemakken? Er zijn immers talloze zaken die een blessure tot gevolg kunnen hebben.

Veel wandelblessures ontstaan geleidelijk. Het lichaam wordt tijdens de opbouwfase blootgesteld aan andere belasting. Spieren en gewrichten hebben tijd nodig om zich aan te kunnen passen aan de nieuwe of extra inspanning die van ze gevraagd worden. Gaat u lopen terwijl u (nog) spierpijn heeft, of heeft u last van blaren, dan kan het zijn dat uw lichaam gaat compenseren en uw looppatroon verandert. Door deze compensatie kunnen spieren verkrampen, pezen overbelast raken en/of kunnen gewrichten blokkeren.

In deze gevallen kan het verstandig zijn de hulp van een fysiotherapeut in te schakelen. Voorkom dat de ongemakken uitgroeien tot een langdurige blessure en vergroot de kans dat u de vierdaagse zonder pijn en met plezier kunt lopen!

Tips voor het lopen

Om u alvast een eindje op weg te helpen geven wij u alvast wat tips voor tijdens het lopen:

  • Voldoende drinken (het lichaam kan per kwartier ongeveer 250 ml verwerken)
  • Wandel uw eigen tempo
  • Stevig schoeisel en sokken; loop schoenen goed in
  • Probeer ontspannen, rechtop te lopen. Laat je armen ontspannen meegaan met het wandeltempo
  • Loop afwisselend aan de linker- en rechterzijde van de weg, wanneer het wegdek bol loopt
  • Geniet van al het moois om u heen!

Wilt u persoonlijke tips om uw training voort te zetten, de vierdaagse te gaan lopen of wilt u verzorging tijdens de vierdaagse? Neem contact op!