Zorgverzekeraars 2017

ABC Maassen in beweging

Voor hoeveel fysiotherapie moet ik mij eigenlijk verzekeren?

Het antwoord op die vraag is wat moeilijk algemeen te geven. Als u niet vaak last heeft van lichamelijke klachten dan volstaat vaak een pakket van 18 behandelingen (of een bedrag van circa €500,-) per jaar. Met dat bedrag kunt u ook een groot deel betalen van de eerste 20 behandelingen bij een chronische aandoening.

Grote verschillen in aanvullende verzekeringen:

Er zijn grote verschillen tussen de verschillende aanbiedingen: naturapolis (uw rekening wordt door de verzekeraar direct aan de zorgverlener betaald), resitutiepolis (u betaalt uw zorgverlener en dient de rekening in bij de zorgverzekeraar). En het totale pakket dat verzekerd wordt wisselt per aanvullende verzekering.

Dezelfde verzekering als vorig jaar maar toch een heel ander pakket.
Als u blijft bij uw verzekering en de aanvullende verzekering heeft dezelfde naam als in 2016, wil dat nog niet zeggen dat hetzelfde vergoed wordt als in 2016. Het loont de moeite daar goed naar te kijken.

Eigen risico 2017:
Wat er met het eigen risico gebeurt, is onduidelijk in de aanloop naar de verkiezingen in maart 2017. Maar zeer waarschijnlijk is het eind dit jaar bij de meeste verzekeringen nog hetzelfde als 2016. Behalve dan bij de Nationaal Zorgfonds, geïntroduceerd door Emile Roemer.

Wanneer zijn nieuwe polissen bekend?
Om verzekerden niet voor onaangename verrassingen te plaatsen, moeten zorgverzekeraars voortaan vóór medio (19-20) november duidelijk maken met welke zorgverleners ze contracten hebben afgesloten.

Voor u is het belangrijk om te weten dat Advies & Bewegingscentrum Maassen ook voor het jaar 2017 contracten heeft gesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Maar voor vragen kunt u altijd bij ons terecht!

Een aantal zorgverzekeraars geven alleen vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering als u zich inschrijft bij een “Plus Praktijk”. Advies & Bewegingscentrum Maassen staat geregistreerd als gecertificeerd PLUS-praktijk.

Ons team van fysiotherapeuten staat voor u klaar!