Handtherapie

Handtherapie

Handtherapie richt zich op de diagnostiek en behandeling van pols- en handaandoeningen. De specialistische behandelmogelijkheden en inzichten zijn de afgelopen 20 jaar enorm veranderd. Onze handtherapeuten hebben daarom de specialistische opleiding handtherapie gevolgd. Een opleiding  ontwikkeld voor fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Daarnaast zien we dat problemen aan de hand een grote invaliderende impact heeft op het dagelijks functioneren. Gespecialiseerde handtherapie is daarom vaak geïndiceerd en kan dan een oplossing bieden.

Er bestaat inmiddels een intensieve samenwerking met ziekenhuizen en specialisten in- en buiten de regio. Handtherapie vraagt vaak een multidisciplinaire aanpak.

Contact opnemen

Indicaties

Er zijn vele indicaties waarvoor de handtherapeut geraadpleegd wordt. Omdat het indicatiegebied voor gespecialiseerde handtherapie erg ruim is, adviseren we graag bij een specifieke vraag.

Veel voorkomende indicaties zijn bijvoorbeeld:
– Polsbreuken
– Trigger vinger
– Artrose aan de duim
– Luxaties en breuken van hand en vingers
– UCL-letsel (skiduim)
– Carpaal Tunnel Syndroom
– Peesontstekingen hand en onderarm
– Peesletsel
– Snij- en brandwonden
– Reuma

Spalken

Belangrijk bij handtherapie is het gebruik van spalken, korter of langer durend. Deze spalken zijn altijd maatwerk. Ook vraagt het kennis van de aandoening van de hand óf een spalk nuttig is en als de spalk nuttig is, hoe die spalk precies ondersteuning moet bieden.

Ook is niet één hand hetzelfde, dus aanmeten van een spalk is altijd noodzakelijk en de uiteindelijk comfortabel zittende spalk vraagt dan ook was passen en meten. Daarom zijn in ons centrum alle faciliteiten aangeschaft om alle voorkomende spalken zelf te kunnen  maken. Zo kan een spalk goed op maat maar bovendien zonder lange wachttijden voor alle voorkomende problematiek geleverd worden.

Een belangrijke ondersteuning voor de handtherapie die leidt tot een sneller herstel van functie van uw hand.
Vanzelfsprekend zijn wij ook graag bereid u te informeren over indicaties en behandelmogelijkheden.

Lid van het Nederland Gezelschap voor Handtherapie (NGHT)

Advies- en BewegingsCentrum Maassen,           www.handencentrumboxmeer.nl

Contact opnemen