Shockwave therapie & echografie

Shockwave therapie (ESWT) & echografie

Graag informeren wij u over een innovatie in onze praktijk: als aanvulling op fysiotherapeutische behandeling wordt sinds 2012 shockwave therapie aangeboden.

Shockwave therapie is een wetenschappelijk goed onderbouwde, moderne en erg doeltreffende behandelmethode bij patiënten met chronische pijn aan het bewegingsapparaat. Deze pijn kan veroorzaakt worden door ontstekingen en/of verkalking van peesstructuren en slijmbeurs.

Door middel van hoorbare hoogenergetische geluidsgolven worden stofwisseling (metabolisme) en bloedcirculatie gestimuleerd, wat het lichaamseigen herstel ondersteunt.

Mogelijke indicaties voor shockwave therapie:

  • Chronische schouderklachten (met of zonder kalkafzetting op de pezen)
  • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
  • Pijn onder de knieschijf
  • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
  • Hielpijn (hielspoor)
  • Andere vormen van tendinopathieën
Contact opnemen

Combinatie met echografie

Na aanmelding zullen wij een intake bij u verrichten. Bij het lichamelijk onderzoek maken we gebruik van (musculoskeletale) echografie. Indien er een indicatie voor shockwave therapie is, kunnen wij u hiermee behandelen.

Na afloop van het behandeltraject wordt ter evaluatie wederom (musculoskeletale) echografie gebruikt.

Kosten en vergoeding

Gemiddeld beslaat een behandeltraject shockwave therapie 4 behandelingen met een frequentie van 1 maal per week. De intake, de evaluatie en het echografisch onderzoek worden vergoed door de zorgverzekering.

De shockwave behandeling  wordt over het algemeen door uw ziektekostenverzekeraar vergoed. Mocht dat niet zo zijn dan draagt U dus zelf de kosten van de shockwave behandeling. De kosten bedragen € 250,- voor 4 behandelingen.

Meer informatie

Meer informatie over Shockwave therapie vindt u via de Nederlandse Vereniging voor Muskuloskeletale Shockwave Therapie (www.nvmst.nl). Deze website is bijzonder informatief.

 

Contact opnemen