Sport

Sportfysiotherapie

Iedereen die een sport beoefend of van plan is dit te gaan doen, kan bij de sportfysiotherapeuten van Advies & BewegingsCentrum Maassen terecht. Ter behandeling van een blessure, maar zeker ook ter voorkoming van blessures. Onze sportfysiotherapeuten geven namelijk ook voorlichting en advies.
Daarnaast is vanaf maart 2010 een Sport Medisch Adviescentrum SMA-Vitaal gevestigd in Advies & BewegingsCentrum. SMA-Vitaal is één van de 50 sportmedische afdelingen van ziekenhuizen in Nederland.

Sportfysiotherapie is bedoeld voor:

  • sporters met een blessure die zo snel mogelijk weer willen sporten;
  • sporters met een sportdoel (bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd) die zich vrij van blessures willen voorbereiden;
  • mensen die op dit moment niet sporten maar dit wel willen.
Contact opnemen

Functioneel: sportspecifiek

Als geen ander begrijpen de sportfysiotherapeuten van Advies & BewegingsCentrum Maassen wat er tijdens het sporten gebeurt en waarom u daardoor geblesseerd bent geraakt of gemakkelijk een blessure op kunt lopen. Onze sportfysiotherapeuten zijn bovendien zelf sporter en weten hoe belangrijk het voor u en uw vereniging is dat een sporter snel weer aan de slag kan. Het behandelplan en het revalidatieschema worden door onze sportfysiotherapeuten precies afgestemd op uw mogelijkheden en de sport die u beoefent. We onderstrepen het belang dat een sporter sportspecifiek revalideert en wordt belast. Er wordt uiteraard ook gekeken naar uw motoriek ter analyse van de oorzaak van de blessure. Bovendien houden we bij de behandeling rekening met uw lenigheid, uw coördinatievermogen, uw spierkracht, uw snelheid en uw uithoudingsvermogen Na de analyse stelt uw sportfysiotherapeut een behandelplan op. Hierin staat bijvoorbeeld welke oefeningen u het beste kunt gaan doen en hoe vaak. Of dit met of zonder gebruik van trainingsapparatuur moet gebeuren, of braces of taping worden gebruikt en of er bepaalde technieken of behandelapparatuur worden ingezet. Eventueel overlegt uw sporttherapeut ook met uw trainer over een aangepast trainingsschema. Daarna gaat de sportfysiotherapeut samen met u aan de slag en wordt u functioneel, dus gericht op uw sport getraind, zodat u snel weer op uw oorspronkelijke sportniveau zit. Tijdens deze trainingen zal uw sportfysiotherapeut u herhaaldelijk wijzen op zaken die een blessure in de toekomst kunnen voorkomen. De trainingen vinden plaats in onze trainingszaal. Om de sporthervatting zo soepel mogelijk te laten verlopen, kan ook gekozen worden voor training op uw trainingsveld.

Sporters met voetklachten

Het is algemeen bekend dat een kleine afwijking in de stand van de voet of het afwikkelpatroon een serieuze blessure kan veroorzaken of onderhouden.

Sport spreekuur

Op het speciale sport spreekuur van Advies & BewegingsCentrum Maassen kunt u terecht voor al uw sportvragen en klachten. U kunt langskomen of bellen. Ook kunt u zich per e-mail of via de website aanmelden.

Wanneer maandagochtend vóór 12.00 uur contact wordt opgenomen met Advies & BewegingsCentrum Maassen wordt diezelfde middag een afspraak gepland om de klacht te beoordelen. Tijdens deze afspraak wordt een screening gedaan. Daarbij wordt gekeken wat er aan de hand is en wat er aan te doen is. Na de screening volgt een advies en starten de vervolgbehandelingen snel.

Sport paspoort

Alle behandelingen en functionele trainingen registreert Advies & BewegingsCentrum Maassen in een ‘sport paspoort’. Hierin noteren we ook de adviezen voor de sporter en de trainer.

Kosten

De kosten worden gedeclareerd via uw zorgverzekeraar. Wilt u een vergoeding voor fysiotherapie, kijk dan eerst in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering, of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Contact opnemen